Onze dieren

Onze dieren

De dieren, daar gaat het natuurlijk allemaal om. We stellen ze graag aan je voor. Op onze Dierenweide kun je onze ezels, geiten, schapen, kippen, konijnen, cavia’s en mooie volière vogeltjes ontmoeten.

Er zijn kleine bekers mais te koop om te voeren. En heerlijk aaien en knuffelen met de dieren kan natuurlijk altijd.

 

Ezels

De grootste dieren op onze kinderboerderij zijn de twee ezels Kaya en Rico, twee lieve bruine ezeltjes. Ze spelen met elkaar en zijn meestal heel lief.

Geiten

Op de dierenweide hebben we 6 mooie dwerggeiten. Altijd vrolijk en nieuwsgierig! Help je mee om ze eten te geven? Ze eten brokjes uit je hand en ze bijten nooit!

Schapen

Schapen kunnen wel 20 jaar worden. We hebben 3 bruine en 3 witte schapen. Een ervan lijkt veel op een Clun Forestschaap en de anderen zijn allemaal Texelaars. 

 

Kippen

Mooie Barnevelders, Wyandottes, een Brahma, een Cochin-haantje, Brabantse kriel dat zijn zo’n beetje de soorten kippen en hanen die rondscharrelen. De laatste tijd zitten ze vaak binnen zodat ze geen vogelgriep krijgen. Maar in onze nieuwe overdekte buitenren kun je ze toch van dichtbij zien.

In het nachthok kunnen de kippen op stok gaan: dat betekent dat ze dan naar bed gaan. In het nachthok staan ook kleine hokjes. Daar leggen ze hun eieren. Elke dag wel een paar.

Cavia's

In de lente en zomer lopen de cavia’s buiten in de ren. Wanneer het te koud of te nat is verhuizen ze naar het binnenhok. Maar of ze nu buiten of binnen zijn, je kunt er altijd bij. Twee kinderen tegelijk mogen in de hokken om ze te aaien. We helpen daarbij natuurlijk graag.
We hebben cavia’s met een glad vachtje, maar ook met een borstelige vacht. De cavia’s moeten regelmatig geborsteld of zelfs geknipt worden. Ook de nageltjes.

Konijnen

Onze drie konijnen wonen sinds kort in hun nieuwe huisje met een grote ren. Ook daar mag je altijd in om ze te knuffelen. Ook hier twee kinderen tegelijk.

Vogels

De vogels in onze volière (of grote vogelkooi) zorgen voor veel gezelligheid. Mooie rijstvogeltjes, kleurige parkieten, valkparkieten, zebravinken, diamantduifjes en kanaries.

 

Het laatste nieuws

Adopteer een dier

Gunt u of jij de dieren op de Dierenweide hun fijne, beschermde leven? Draag dan bij aan de kosten van een dier door er één of meer te adopteren.